"Fra korvetten Ørnen så jeg ut over det urolige hav, som vidt og bredt rullet sine bølger i skiftende lys og skygger; i det fjerne var havet blå-fiolett, skygget med sortblått, - her tindret det lysegrønt og klart i solglimtene, når det gikk en rift i de jagende skyer. Men hist nede under havet og bølgene ligger Egypt; hvert øyeblikk kunne vi vente å se vidunderlandet stige opp i synskretsen."

Asjørnsenselskapet – årsskrift 2008

Årsskriftet for 2008 er desverre utsolgt, men årets årsskrift er tilgjenglig her.

Asbjørnsensselskapets årsskrift nr. 1 er utgitt! Det har tittelen Erindringer fra Egypt 1849 – 1850.

Fra baksideteksten: I 1849 dro vår eventyrkonge, P. Chr. Asbjørnsen, på tokt med korvetten Ørnen til Middelshavslandene.

erindringer-bokomslag-280pxJul og nyttår tilbrakte han i Egypt. I 1852 trykte Erindringer til en reise til Egypt i sin egen publikasjon Juletræet.

Disse erindringene har ikke vært trykt om igjen før nå.

Han møter en gammel bekjent i Kairo, maleren H. j. Berg, som skildrer folk og landskap i sine akvareller.

Tenk at Norge hadde både en habil maler og en habil skribent som begge skildrer det de så og opplevde i Egypt i 1849!Her stiller vi for første gang tekst og bilde sammen.

De gir et interessant og livfullt bilde av Egypt anno 1849 og forteller mye om hvor åpent og lite fordomsfullt de to fra det homogene Norge møter andre kulturer. Det er blitt en bok av stor kulturhistorisk verdi.

Omtale i Dagbladet

Dagbladet hadde onsdag 31. desember en omtale av vår nyutgave av “Erindringer fra Egypt”. Omtalen ligger på nettsidene til Dagbladet.

Fredrik Wandrups omtale i Dagbladet 31. desember 2008

Fredrik Wandrups omtale i Dagbladet 31. desember 2008