"Fra korvetten Ørnen så jeg ut over det urolige hav, som vidt og bredt rullet sine bølger i skiftende lys og skygger; i det fjerne var havet blå-fiolett, skygget med sortblått, - her tindret det lysegrønt og klart i solglimtene, når det gikk en rift i de jagende skyer. Men hist nede under havet og bølgene ligger Egypt; hvert øyeblikk kunne vi vente å se vidunderlandet stige opp i synskretsen."

FIRE EVENTYR
Efter P. Chr. Asbjørnsen, Illustrerede af Nils Wiwel

Den danske tegneren og maleren, Nils Wiwel, laget i 1892- 1893 utkast til minst fem norske eventyr, illustrasjoner med håndskrevet tekst. Delvis var inspirasjonen den nye tegneserieformen. Bare ett av eventyrene ble trykt, men uten stor suksess. Manuskriptene til de øvrige ble liggende ubenyttet. Heldigvis forsvant de ikke og er nå i privat eie.

 

Fire-eventyr-Scan-100123-0001

 

Det er en stor glede for Asbjørnsenselskapet å kunne trykke fire av dem, inkludert “Manden som skulde stelle hjemme” i sin opprinnelige skikkelse, som årsskrift nr. 2. At en nærmest ukjent danske kan være såpass “norsk” i sin uttrykksmåte, vil nok overraske mange.

Årsskriftet kan kjøpes ved å ta kontakt med oss direkte, i antikvariatene og i en del bokhandler.