"Her var nu Asbjørnsen på sin rette Hylde. Her lå han velbehagelig henstrakt i Græsset, han som Bøndene omkring os, forsynet med et Ølkrus og morede sig over al Lystigheden"

HENNING ØSTBERG:
ASBJØRNSEN OG MOES
EVENTYR OG SAGN
EN BIBLIOGRAFI

Denne bibliografien er en del av markeringen av 200-årsjubileet for Peter Christen Asbjørnsens fødsel 15. Januar 1812.

Det er en meget vakker bok og et helt nødvendig oppslagsverk for boksamlere, biblioteker, bokvenner og bokkunstinteresserte.

Asbjornsen-og-Moe-arbok-2012

Asbjørnsenselskapets årsskrift for 2011 presenterer en bibliografi over alle norske utgaver av Asbjørnsen og Moes eventyr og sagn, fra de første eventyrene og sagnene Asbjørnsen fikk trykt i Nor, En Billedbog for den norske Ungdom, 1838, til de nyeste utgavene av Asbjørnsen og Moes eventyr, fra 2010.

Bibliografien er rikt illustrert, blant annet med mange fotografier av sjeldne utgaver og av tegninger til eventyrene.

Boken er på 186 sider og omtaler i detalj 484 forskjellige norske eventyrutgaver. Med mer enn 400 illustrasjoner blir den også til en vandring gjennom norsk kunsthistorie.

Boken koster kr. 349,- og kan gjerne bestilles direkte fra Asbjørnsenselskapet ved Bjørn Ringstrøm, e-post: brin2@online.no, eller den kan bestilles i bokhandlene. Følgende antikvariater har også boken: Damms, Norlis og Bjørn Ringstrøms antikvariat.

 

Omtale av årboken 2011

Aftenposten hadde en spennende artikkel om Asbjørnsens dører 16. januar 2012 i forbindelse med 200-års jubileet. I denne artikkelen blir også årets årbok anbefalt som et standardverk. Les gjerne mer på Aftenpostens eavis

aftenposten-160112